Vesperviering

Oecumenische Vesper bij Week van Gebed om Eenheid van de Raad van Kerken Best-Oirschot-De Beerzen

Dinsdag 21 januari 2020 om 19.00 uur in de Kapel van Zorgcentrum Sint Joris, Sint Jorisstraat 1, Oirschot

 “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons” (Handelingen 28 vers 2)

De opzet voor deze Week van Gebed voor de eenheid van de christenen is gemaakt door verschillende christelijke kerken op Malta. De kerkgeschiedenis van dit eiland gaat terug tot de tijd van de apostelen. Volgens de traditie bereikte Paulus, de apostel van de heidenen, de kust van Malta na een schipbreuk in het jaar 60.

Ook in onze tijd komen er vluchtelingen en schipbreukelingen aan in Malta. De hulpverlening ter plekke heeft een loods waarin ze een soort (gratis)winkel hebben gemaakt. Zodra de vluchtelingen nat, koud en moe zonder ook maar enige bezittingen aankomen in de haven, mogen ze in deze ‘winkel’ zelf hun eerste levensbehoeften uitzoeken.

Onze gebeden en overdenkingen draaien om de gastvrijheid van de eilandbewoners tegenover vluchtelingen en degenen die schipbreuk leden: ‘Ze waren buitengewoon vriendelijk voor ons’.

De gezamelijke Christelijke kerken van Best-Oirschot-De Beerzen nodigen u van harte uit in de Vesperviering in de Kapel van Zorgcentrum Sint Joris in Oirschot op dinsdag 21 januari 2020 om 19.00 uur om samen te vieren, bidden, zingen, leren en dienen. We kunnen er als geloofwaardige getuigen van Christus zijn voor de vele zoekende mensen van vandaag!

Voor meer informatie:

Jan Jansen (secretaris RvK)
0499 572627
jajjansenhermans@gmail.com

PS: Na afloop bent u uitgenodigd om elkaar te ontmoeten in het Koetshuis, Nieuwstraat 17, Oirschot