Winteravonden

Winteravonden

Ook dit jaar worden er weer een drietal thema-avonden georganiseerd met een overkoepelend thema “wat is wijsheid?”.

Wij allemaal komen in ons leven wel eens voor problemen of vragen te staan waarbij je zegt ‘wat is wijsheid?’. Problemen kunnen ingewikkeld zijn, of je moet kiezen tussen twee mogelijkheden waarbij je niet de kool en de geit kunt sparen. Je moet je dan gaan bezinnen, je afvragen wat is nu echt belangrijk voor mij, waar draait het om in het leven, wie wil ik zijn als mens. Allemaal geen gemakkelijke vragen om zo 1-2-3 te beantwoorden. Toch worden we er vroeg of laat allemaal mee geconfronteerd.   Wijsheid plaatst zaken in een breder perspectief, je bent niet alleen maar meer bezig met je eigen verlangens, maar houdt meer rekening met mensen om je heen nu en in de toekomst. Dit kan zich op heel veel gebieden uiten, vluchtelingen, milieu, minderbedeelden etc. Mensen die hierdoor geraakt worden gaan vanuit een bredere visie leven, ze voelen zich verbonden met een grotere groep.
Op de winteravonden hebben we 3 inleiders die elk hun verhaal willen doen over de inzichten die ze hebben gekregen, hoe ze de kracht hebben gevonden om hun inzichten te volgen en hun weg hebben gevonden  en wat het hun uiteindelijk als mens heeft opgeleverd.

Data:
Dinsdag 14 januari 2020.
Inleider: Bert Tilmans, minderbroeder bij de Fransiscanen. Houdt zich nu bezig met vluchtelingenwerk.

Dinsdag 11 februari 2020.
Inleider: Jack Steegs, heeft in het boerenbedrijf gewerkt. Hij zag en ziet het (soms verborgen) leed dat er is onder onze boeren en is pastor geworden om de boeren bij te staan.

Dinsdag 10 maart 2020.
Inleider: Rob Kosterman, vertelt over zijn werk als straatpastor in Eindhoven. Niet zozeer wat hij doet, maar om de kwetsbare groep stadsgenoten een ‘gezicht ’te geven.

Algemeen:
Aanvang: 19.30 uur.
Locatie:  in ‘het Kompas’.
Deelname: Afzonderlijk deelnemen kan, maar bij voorkeur deelname aan alle drie de avonden.
Kosten voor deelname: Wij vragen u deze avond een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de kosten.
Inschrijven: bel naar het secretariaat 06-208 107 36.

Wij hopen u te ontmoeten.

Anja Stijntjes, Erik Pluijm en Martien van de Bergh.