Woordje van de week

Op bedevaart

Heeft u daar ook geen behoefte aan? Af en toe gedurende de dag even een rustpuntje. Even niets, de geest gericht op iets anders, in al het lawaai van de dag even de zegen van stilte. Heerlijk.  Dat zijn momenten die een mens nodig heeft, om op adem te komen, om daarna weer vol door te kunnen gaan. Goed voor lichaam en geest.

Zo hebben we dit jaar een soort fiets-bedevaart. Op de fiets langs de verschillende ons omringende kappellekes, daar een kaarsje aansteken, even in gedachten verwijlen bij mensen die we missen, bij zaken die ons belasten, en dit voorleggen aan, delen met Maria, en misschien met de mensen die meefietsen of die we onderweg tegenkomen.

En weet u, vóór de corona hadden we ook een soort wekelijkse bedevaart, richting Kadans, waar we dan samen ons geloof vierden, en waar we elkaar daarna nog even spraken, gedag zeiden, en dus op de hoogte bleven van elkaar. Ik bid dat ook wij de Geest met Pinksteren ervaren, samen met de leerlingen. De Geest die ons doet besluiten om, als het weer kan, naar buiten te gaan, om die wekelijkse tocht van ontmoeting voort te zetten.  Fijne Pinksteren!

Hartelijke groet,

Antoine Geeris, pastor AiB