Woordje van de week

Overstapviering

Op zondag 24 juni is er een speciale viering een zgn “Overstapviering”. Een oecumenische viering waarin kinderen van AiB en PKN uit groep 8 die de overstap gaan maken naar de middelbare school centraal staan. Ze gaan dit jaar de vertrouwde basisschool verlaten. Een nieuwe stap in de persoonlijke ontwikkeling en een volgende stap op de maatschappelijke ladder.

Er zijn vast wel verschillende scholen bezocht en uiteindelijk hebben ze een keuze gemaakt voor de school die leuk is en het beste bij ze past. Zo is er ook gekeken naar wat je allemaal nodig hebt om naar deze nieuwe school te gaan. Naast allerlei bagage van de school zijn er ook allerlei dingen om in je rugzak te stoppen om mee te nemen voor onderweg.

Dit geldt zeker ook op het spirituele vlak, wat neem je mee voor onderweg aan houvast, steun en waarden? Heb je iets aan de verhalen van Jezus en aan zijn manier van leven? Dit hebben we samen met de kinderen van AiB en PKN in een gezamenlijke voorbereidingsmiddag en avond besproken. Samen hebben ze teksten, gebeden en muziek uitgekozen en de viering voor a.s. zondag samengesteld. Een eigentijdse viering met moderne muziek. De viering begint om 10.00 uur in de Protestantse kerk en na afloop drinken we samen een kopje koffie of thee. Deze dag is er geen viering in Buurthuis Kadans.

U bent van harte welkom.

Namens de werkgroep Overstapviering
Mariëtte Ambaum