Inspiratie en wensen bij afscheid

Antonius in Beweging geeft “inspiratie- en wensen bij afscheid boekje” uit.

Antonius in Beweging heeft een handig “inspiratie- en wensen bij afscheid boekje” gemaakt, waardoor u wordt uitgedaagd om even stil te staan bij die laatste fase van het leven. Een boekje om eens na te denken over uw laatste afscheid. Het is een onderwerp waar u misschien niet dagelijks bij stil staat, maar toch is het verstandig om alvast eens in alle rust na te denken over uw laatste wensen bij uw overlijden. Want alleen u weet hoe u vorm wilt geven aan uw afscheid en hoe u het graag wilt zien.

Als wij, pastores, bij nabestaanden op bezoek gaan om de uitvaart van hun geliefde te bespreken, merken we vaak, dat zij helemaal niet of nauwelijks op de hoogte zijn van de wensen van de overledene. Nabestaanden blijven zo vaak met moeilijke en onbeantwoorde vragen achter.

In het boekje, uitgegeven door Antonius in Beweging, gebeurt dit met behulp van teksten, een aantal vragen en verschillende elementen om het afscheid vieren te belichten. Het boekje biedt ruimte om uw wensen en ideeën rondom uw afscheid op te schrijven. Het geeft de seizoenen weer en is geïllustreerd met inspirerende foto’s, is sfeervol en kleurrijk.

Antonius in Beweging wil graag een gelovig afscheid, of religieus gekleurd in de breedste zin van het woord aanbieden. Daarin is ruimte voor rituelen, zoals u die wenst en om aan uw persoonlijke inspiratie uiting te geven. Een afscheid zoals u het graag wilt; niet alleen in een kerk, maar ook in het crematorium of op een andere locatie, zoals bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats. Op al deze plaatsten kan een afscheidsdienst gehouden worden door een pastor die ingevuld is naar uw persoonlijke wensen.

Het boekje wordt deze week gratis bij al onze leden thuisbezorgd. We hopen dat het boekje van waarde mag zijn en dat het u en uw nabestaanden misschien een gevoel van rust geeft als wensen rondom het afscheid en de uitvaart besproken en vastgelegd zijn.

Antonius in Beweging kan en wil u graag begeleiden in deze periode rondom overlijden. Samen met u maken we graag een afscheid op maat.
Meer informatie? Kijk dan op onze website www.antoniusinbeweging.nl of volg ons op Facebook.

Het pastoraal team,
Emile Gerards en
Gusie van Erp – van den Broek